16 Mar 2011

Svenskar på vift

33 Comments Around the World, Blog stuff

Nu är listan uppdaterad så du själv kan lägga till din blogg. Klicka bara på Click here to enter och skriv in en titel du vill ska synas i listan och din bloggadress. Bloggarna sorteras i bokstavsordning efter bloggtitel.  Saknas kategorin du vill att din blogg ska vara under? Lämna då en kommentar med var du bor och din bloggadress så lägger jag till den i listan.

Jag har fått ett växande intresse för att följa utlandssvenskar och deras bloggar, kan kanske har något att göra med att jag befinner mig i den situation som jag gör. =) Jag tycker det är roligt att läsa om skillnader i vardagslivet och de små och stora krockar som kan uppstå då två kulturer möts. Dessutom är det guld värt med alla tips man kan få ta del av från andras erfarenheter och väldigt inspirerande med alla människor som vågat ta steget, följt sina hjärtan och för en kortare period eller på obestämd tid börjat på nytt bortom det som är välbekant och tryggt. Kudos till er!

Listan på bloggar på temat som jag följer med intresse växer och växer och jag tänkte jag skulle samla länkarna här så ni också kan ta en titt om ni vill. Det här inlägget hittar du enkelt tillbaka till genom att titta i menyn till höger under Swedish expats.

ASIEN
  AUSTRALIEN & NYA ZEELAND

LATINAMERIKA
  MEDELHAVSLÄNDERNA

NORDEN
  POLEN

STORBRITANNIEN & IRLAND
  SYDAFRIKA

TYSKLAND
  USA & CANADA

VÄSTINDIEN

Tags: ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

33 Responses to “Svenskar på vift”

 1. Reply simon & anna says:

  Vad roligt det är med så många olika bloggar från så många olika ställer i världen! Forsätt fylla på! 🙂

 2. Reply Gabriella says:

  Vad kul! Tack för att jag får vara med på din lista. Nu kommer jag ju inte ha tid med något annat än att läsa bloggar! 😉

 3. Reply Stina says:

  Perfekt, här har man massor att läsa när man har en stund över! Tack för sammanställningen 🙂

 4. Reply Swedish Army Wife says:

  Vilket bra initiativ med en sammanställd lista, jag sätter gärna upp mig också 🙂 Vi är många ute på vift ser jag! Skitkul!

  • Reply simon & anna says:

   Ja, visst är det lite roligt när man inser att vi är så många blogglada svenskar runt om i världen. Du är nu självklart med på listan du med. 🙂

 5. Reply Colombialiv says:

  Vad roligt att få vara med på den här listan!
  Har några fler att lägga till, men det får bli när jag inte sitter på jobbet…

 6. Reply Åsa says:

  Ojsan vad många som är ute i världen! Underbar sammanställning, tack! Nu har jag att göra ett par dagar…. 🙂

  //Åsa

  • Reply simon & anna says:

   Ja, för att beta sig igenom den här listan känns det som om man kan behöva semester. 🙂

 7. Reply Karin says:

  Hej, vilken bra idé med bloggtips från olika delar av världen. Det gick lite för fort när jag lade in min Brev från Servian, från Languedoc i södra Frankrike, så den hamnade under Asien först…sorry! Hoppas du kan lyfta den därifrån.
  Ha det gott!//Karin

 8. Reply Malin D says:

  Vad kul att du hittade min blogg och att du ville lägga till den i listan, vad glad jag blir =) Jösses min egen blogglista bara växer för var dag som gâr, snart kommer läsandet av bloggar vara det enda jag gör om dagarna 😉
  Ha en härlig fredag!
  Malin

  • Reply simon & anna says:

   Jag har samma problem. Kanske lite för många bloggar att lyckas hänge med och läsa. Men så skoj, särskilt alla utlandssvenskars bloggar! 🙂

 9. Reply Katarina i Asien says:

  Hej Anna! Åh, vad ambitiös du är med ditt bloggande och uppbyggnaden av din blogg!

  Jag länkar din blogg till mig!

  Jag ska återvända hit seanre, intressant att läsa om in- och ut flytten och era erfarneheter.

 10. Reply Johanna Barcelona says:

  Hejsan!! Tack så himla mycket för äran att hamna på din lista!! Fantastisk fin blogg du har!

  //Johanna

 11. Reply Yohanna i Las Palmas says:

  Jag hittade hit också. Tack för att jag fick vara med på listan och hoppas du gillar vad du läser.
  Hälsningar
  Yohanna

 12. Reply Monica Pizanias says:

  Jag bloggar från Kalymnos , en ö i Grekland, men via kalimera.se, så det är inte en "egen" blogg. Jag vet inte om det är av intresse för andra än greklandsfanatiker…
  Monica P

 13. Reply simon & anna says:

  Listan fortsätter växa. Nu är det 106 bloggar samlade. Fortsätt fyll på!

 14. Reply Linnea i Alabama says:

  oh vad roligt!! men min länk är fel..

 15. Reply Emelie says:

  Vilken kul idé att samla våra bloggar på en sida. Tack får att jag får vara med! 😀

 16. Reply Åsa says:

  Oj, vad överraskad jag blev att hitta mig själv här, hade ingen aning. Riktigt roligt, ska kolla in din blogg och en massa andra så klart!

  Kram från Åsa på Rhodos!

 17. Reply Emmy says:

  Vilket kul initiativ! Och stort tack för att jag fick vara med på listan! Ska ta och läsa ikapp här nu. =)

 18. Reply bella says:

  hej på dig! följ och länka gärna min blogg:) kram!

 19. Reply London mamma says:

  Tack for denna listan. Super! 🙂

 20. Reply Eva in Athens, Greece says:

  Hej Anna!
  Jag har gjort en lista över alla svenska bloggregister och “Svenskar på vift” är givetvis med där! 🙂
  http://evaiaten.blogspot.com/2012/05/bloggregister-svenska-bloggportaler.html

  Ha en fin helg!
  ☼☼☼

  • Reply simon & anna says:

   Vad roligt Eva! Då hoppas vi många nya och gamla bloggande utlandssvenskar får hjälp att hitta varandra 🙂

Leave a Reply

*