Att planera sin utlandsresa

För många så går det av sig själv när man ska planera sin utlandsresa och för andra så kan det vara lite ångest inblandat. Är man en van resenär så kanske det är så märkvärdigt att ge sig i väg igen medan hos andra så får man resfeber bara man tänker på att man ska ut och resa. Vi ger dig några bra tips på vad du bör tänka på för att det ska gå så smidigt som möjligt med din resa.

Planera din resa

Planeringen är viktig och stressa inte upp dig i onödan för olika tänkbara scenarier som inte har uppstått än. Ju bättre du planerar desto lugnare kan du vara att allt kommer att gå enligt den plan som du lagt upp. Det första du bör göra är att boka din resa, om det är bland de första gångerna som du ska boka en resa så kan en resebyrå vara att föredra då du får mycket hjälp där. När biljetter är bokade och klar så gäller det att fundera på packningen.

Vad ska packas med

Beroende på var du ska åka och hur länge du ska vara borta så packas din väska med det som du tror dig kommer att använda under din resa. Se dock till att inte packa med för mycket så du får övervikt på bagaget. Det kan se lite olika ut mellan olika flygbolag hur mycket ditt bagage får väga, storleken för handbagaget så finns en standard som flygbolagen uppmanas att följa men även här så kan det skilja mellan flygbolag.

I väntan på flyget

Beroende på hur långt du ska flyga så kan det bli en del väntan på diverse flygplatser. Ta det lugnt och leta först och främst upp vilken gate som ditt plan går ifrån. Håll även koll så det inte blivit ett byte av gate. När du vet vilken gate det är så kan du i lugn och ro sätta dig och hitta något tidsfördriv, det kan vara spel i mobilen eller bara att sitta och titta på folk. Tänk dock att kolla din avgång då och då så du inte missar din avgång.