Så överlever du långa flygresor

Flyget är knappast höjdpunkten av resan. Det är mer något vi måste genomlida för att få den riktiga upplevelsen. Och medan långa flygresor kan vara speciellt jobbiga finns det saker du kan göra för att minska tristessen och besväret.

Boka rätt tid och sov ombord

Så länge man flyger ett antal tidszoner framåt eller bakåt kommer man behöva ställa om klockan för att fungera som en normal människa. Ett tips är att försöka göra en del av detta jobb redan på planet genom att boka in så att planet anländer på morgonen och då försöka få ett natts sömn på planet. Har man inte gjort detta tidigare finns det många tips som kan hjälpa en på traven.

Ta med egen underhållning

Medan långa flygresor ofta sker i plan med inbyggda underhållningssystem, kan det fortfarande vara smart att ta med sin egen underhållning. Mobilen är ju alltid en bra kandidat och med den kan man göra allt från att surfa runt på sina favoritsajter till spela spel som inte bara underhåller utan även kan låta en vinna en slant. Den kan även förberedas med musik, podcasts och ljudböcker för fler timmars underhållning än flygresan någonsin kommer att kräva. Att ha med sin en vanlig bok är också populärt och det finns ofta bokhandlare på flygplatserna idag.

Ta på bekväma kläder

Att klä sig snyggt kan vänta tills man anlänt. På flyget är det viktigt att prioritera komfort över allt annat när det gäller kläderna. Mjuka kläder, gärna i lager utifall det blir kallt, är bästa alternativet. Och gör inte misstaget att tro att det kommer vara varmt ombord bara för att man reser till eller från varma breddgrader. Skaffa gärna ett par kompressionsstrumpor för att minska svullnad i fötter och ben. Välj dem med omsorg för att hitta ett par som sitter bra och bär dem gärna ett par gånger innan för att bli van känslan om du aldrig använt sådana tidigare.