11 Feb 2011

Foto för dummies

1 Comment Photography

Blev väldigt inspirerad när jag var på fotokurs i onsdags. Det är en väldigt basic nybörjarkurs på Medborgarskolan här i Jönköping. Mycket teori alltså men jag känner att det kommer bli kanon. Man måste krypa innan man kan gå och jag vill verkligen lära mig kamerans funktioner lite bättre, hur ljuset påverkar bilden och få en bra förklaring till begrepp som bländare, slutartid, ISO, brus, vitbalans, histogram och skärpedjup. Efter ett kurstillfälle kan jag säga att jag tror att kursen är helt rätt för mig och jag tror jag kommer lära mig massor.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av mina nyfunna kunskaper i en liten miniserie av inlägg på ämnet (samtidigt som det blir ett sätt för mig att komma ihåg också och kunna gå tillbaka och titta). Inläggen kommer hamna i den nyskapade kategorin Photography och miniserien kommer så fint kallas Fotografering för dummies/Photography for dummies.

Planen är att göra ett första inlägg i helgen så håll utkik!

written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

One Response to “Foto för dummies”

  1. Reply Anonymous says:

    Härligt! Vi kanske kan ta en fotosession någon gång? Jag har nästan helt kommit av mig på allt vad kreativt arbete heter. Kanske måste börja jobba snart… 😉

Leave a Reply

*