Topp 3 i Sydney som man får missa!

I Australien så pratas det alltid om att stränderna är så vackra, att det finns så många orörda pärlor att besöka. Men beger man sig till Sydney så är det inte direkt stränderna som man hör talas om. Ack så fel! Stränderna i Sydney är faktiskt magiskt vackra med ljus sand och kristallklart vatten. För att inte nämna hur grym surfning man kan uppleva på flera av de olika stränderna. Shelly Beach är ett bra val om man vill testa på surf och i närheten så finner man flera bra restauranger och barer. Vidare så finns det en mindre strand som heter Freshwater Beach om man vill njuta av stranden tillsammans med familjen. Här är vattnet lugnt och barnen kan därför leka ganska fritt.

Operahuset – ett måste när man befinner sig i Sydney

När man befinner sig i Sydney så finns det många olika sevärdheter att bocka av. Vissa gillar detta, medan andra föredrar att lata sig på semestern. Men det ståtliga operahuset, vilket är en klassisk vykortsattraktion, är en sevärdhet man absolut inte får missa. Man kan ta sig till operahuset på flera olika sätt, men båt är nog det mest underhållande eftersom man får en helt enastående vy av byggnaden. Det är en speciell känsla att sakta men säkert komma närmre och närmre den ståtliga byggnaden. Det hjälper såklart till att vyn bakom operahuset också är ganska slående, med alla skyskrapor som sträcker sig upp mot den blå himlen. Vidare så finns det också en botanisk trädgård i Sydney man kan njuta av.

Taronga Zoo är ett måste!

Taronga Zoo grundades officiellt 1916 och är än idag en mycket populär attraktion när man befinner sig i Sydney. När man skall besöka Taronga Zoo kan man ta sig dit på flera sätt, men det är bra att känna till att parken ligger i förorten Mosman. Detta zoo fungerar som hem för mer än 2 600 olika djur, vilka är fördelade mellan 8 olika djurgeografiska zoner. Totalt så handlar det om en park som är mer än 21 hektar stort. Med andra ord så finns det en hel del djur att upptäcka! Det finns djur från Australien, men även från andra platser runt om i världen. Ett tips är att ta färjan för att få en tur som inkluderar både en vy över Operahuset och Harbour Bridge.