12 Oct 2012

Recension Stora Australienmanualen

1 Comment Move to Australia

För ett par månader sedan kom jag i kontakt med Anders som driver sajten Swedes i Australia. Swedes in Australia är tänkt att hjälpa andra Australien-intresserade svenskar att förstå hur det funkar att resa och bo i Australien, samt att göra det lättare för oss Australiensvenskar att hitta och lära känna varandra. Anders har bott många år i Australien och han har samlat all sin oväderliga kunskap i en omfattande guidebok – Stora Australienmanualen. När jag hittat lite ledig tid har jag ägnat mig åt att läsa igenom  manualen och äntligen kommer här en recension av innehållet.

Allt om visum, biljetter, boende och jobb för resenärer och emigranter till Australien.

Stora Australienmanualen är en annorlunda guidebok som inte innehåller tips om sevärdheter utan istället fokuserar på att det mer praktiska. Med sina närmare 200 sidor är den otroligt omfattande och innehåller mängder av tips och råd om allt från vilket visum som passar just dina behov, vad du ska tänka på när du bokar din flygbiljett till hur du öppnar ett bankkonto och skapar dig en vardag i Australien. Manualen är läsvärd om du just nu planerar din drömresa till Australien, vill studera i landet Down Under eller kanske rent av planerar att emigrera. Boken är väldigt pedagogisk indelad i 12 kapitel och kan med fördel användas som ett uppslagsverk från avresa, längs vägen under din vistelse i Australien ända fram till din hemkomst till Sverige.

Några exempel på saker som Stora Australienmanualen kan hjälpa dig med är:

 

 • sätta ihop och förbereda din resa utan någon hjälpen av någon dyr organisation eller researrangör.
 • guida dig rätt i visumdjungeln och ge dig information om vilken visumtyp som passar dina behov.
 • ge instruktioner om hur du öppnar ett bankkonto och hur du går till väga för att få skatteåterbäring.
 • hitta ett universitet och ge tips och råd kring hur det fungerar med försäkringar, CSN och studentvisum.
 • ge råd och tips om var du ska tänka på när du söker jobb i Australien och var du hittar jobbannonserna.
 • ge tips på hur du planerar och bokar din flygresa och var du hittar en billig flygbiljett.
 • guida dig genom Australiens boendetyper ger tips om hur du hittar ett billigt hotell eller vandrarhem om du bara är på genomresa eller en lägenhet eller ett kollektiv om du planerar att stanna lite  längre.
 • tipsa om vart du ska vända dig om du vill komma i kontakt med andra svenskar.
 • ger information om var du ska kolla om du vill köpa en bil, vilka blanketter som behövs och vilka  kringkostnader du bör tänka på.
 • informerar om dina skyldigheter och rättigheter som svensk boende utomlands, något som jag tror många inte tänker på.

Förutom Anders alla handfasta tips om detta och mycket mer finner du även hundratals länkar och adresser till organisationer och föreningar som kan vara användbara när du planerar din resa eller flytt så jag kan garantera att du får en massa matnyttig information med dig i bagaget som hjälper dig undvika fallgropar och hjälper dig vara mer förberedd inför din resa eller flytt. Jag kan därför varmt rekommendera att du laddar ner och läser den Stora Australienmanualen.

P.S Det finns även en kortare (något billigare) version av Stora Australienmanualen tillgänglig för den som planerar att åka hit på Working Holiday visum.

Tags: , , , , , , , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

One Response to “Recension Stora Australienmanualen”

 1. Reply Resa, jobba & visum i Australien: Kort film om Stora Australienmanualen | SwedesInAustralia.com says:

  […] Anna på Swaussie.se skriver: ”Stora Australienmanualen är en annorlunda guidebok som inte innehåller tips om sevärdheter utan istället fokuserar på att det mer praktiska. Med sina närmare 200 sidor är den otroligt omfattande och innehåller mängder av tips och råd om allt från vilket visum som passar just dina behov, vad du ska tänka på när du bokar din flygbiljett till hur du öppnar ett bankkonto och skapar dig en vardag i Australien.” […]

Leave a Reply

*