21 Jul 2012

SWEA Melbourne

No Comments Melbourne, Move to Australia

Jag hade tidigare sökt information om SWEA då jag genom bekantar som bott utomlands fått nys om att SWEA-nätverket kan vara ett toppensätt att möta andra svenskar då man bor utomlands.

För er som inte är bekanta med vad SWEA är så kommer här en kort förklaring.

SWEA, Swedish Women’s Educational Association Inc, är ett globalt nätverk med ungefär 7 500 svensktalande kvinnor i 73 avdelningar och 33 länder.  SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och vårt syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition.

Mina eftersökningar visade att SWEA visst existerar i Australien men endast i en avdelning i Perth. Men så för drygt en månad sedan hittade jag en Facebooksida med namnet SWEA Melbourne och vid kontakt med administratören av sidan visade det sig att det i augusti kommer att lanseras en Melbourneavdelning också. Låter helt klart intressant och jag kommer definitivt försöka närvara vid lanseringen i Svenska kyrkan den 29 augusti. Kanske det är fler Melbournesvenskar som är intresserade, kika då in här för mer info.

I’ve recently found out that a global network organization for Swedish speaking women will be launched in Melbourne in August. Sounds like something for me to join. 🙂

What is SWEA?

SWEA, Swedish Women’s Educational Association Inc., is a global non-profit organization for Swedish speaking women who live or have lived abroad. We gather to enjoy our Swedish language, background and culture. SWEA is both a meeting point and a safety net with links all over the world, making life abroad easier, providing support when arriving in a new place or when returning to the home land.

SWEA’s objective
is to protect the Swedish language, support and inform about our culture and traditions. Also SWEA will act as an intermediary in supplying personal and professional contacts and establish a network for its members throughout the world.

Tags: , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts
No Responses to “SWEA Melbourne”

Leave a Reply

*