23 Jul 2012

Blandade känslor

5 Comments Move to Australia

På onsdag är det dags.  Det är lite svårt att greppa det faktum att jag endast har en hel dag kvar i Sverige innan jag flyttar. Mina känslor åker runt som i en torktumlare inom mig och jag vet inte riktigt vad jag känner. Det är mitt livs äventyr jag är på väg att ge mig ut på så naturligtvis är det spännande och pirrigt. Samtidigt är det skrämmande och lite läskigt eftersom jag slänger mig ut i något okänt. Jag vet inte hur jag kommer att trivas och hur det kommer att kännas. Även om vänner och familj stöttar mig i mitt beslut och många tycker jag är modig som vågar bryta upp och prova något nytt, så är det tufft att veta att jag genom mitt beslut även gör så många personer i min närhet ledsna. Men jag måste följa mitt hjärta och just nu för mitt hjärta mig till Australien.

Det känns som om vi har pratat om flytten i en evighet och förberedelserna har pågått hur länge som helst men sen nu, när det är dags, känns det samtidigt som om det har gått så fort. Den senaste dryga veckan har varit fylld av stunder att minnas med familj och vänner men även av tårar och avsked. Förra söndagen tog jag avsked från bror med sambo och idag  av min syster. Det var tufft. Väldigt jobbigt att inte veta när man ses näst (frånsett via Skype då).

Allra käraste syster!

Jag saknar  Simon massor och ser verkligen fram emot att få ses. Vi har inte kunnat ha särskilt mycket kontakt den här veckan pga tidsskillnaden och hans avsaknad av internet och fungerande telefon. Det kanske inte var supersmart att åka vid olika tidpunkter då det hade varit skönt att ha honom här vid min sida som stöd, särskilt på onsdag då jag säger hej då till mamma och börjar min långa resa söderut.  (Men när vi bestämde det trodde vi ju att Simon skulle börja jobba tidigare än det i slutändan blev. )

written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

5 Responses to “Blandade känslor”

 1. Reply Karin says:

  Det är klart att vi stöttar dig och du måste välja den väg som gör dig lycklig. Ni ska skapa ert liv tillsammans. Men en förälders känslor är säkert också svårt att förstå när man är ung och står inför spännande äventyr. Ditt beslut är självvalt, vi har bara fått följa med på resan. Att inte veta när man får ses på riktigt är nog det som känns jobbigast just nu. Det är ganska lååååångt och man kan inte träffas när man bara känner för det och längtar.Men du har många spännande utmaningar och nya arbetsuppgifter som väntar dig framöver. Vi kan bara önska er båda stort LYCKA TILL! Och som du säger – ni är bara en flygresa bort ifall allt blir för svårt.
  Kramar från din familj genom mamma.

 2. Reply Em says:

  Hej,
  Jag bokade via STAtravel iofs,fick då studentrabatt. Vet inte om man kan boka via dem om man inte är student men det är ju något som annars går att kolla upp till den gången du ska åka hem på ett litet besök 🙂 Have a safe flight och hoppas vi ses till nästa år!

 3. Reply Em says:

  Ja,förlåt. Kom på det när jag åkt hemifrån,det bara slog mig att du egentligen frågade vilka jag åkte med…så svaret är emirates! 🙂

  • Reply simon & anna says:

   Haha, det är lugnt. Då vet jag…har hört att de är bra. Kanske får testa dem nästa gång. 🙂

Leave a Reply

*