04 Jun 2012

Svenskar i Melbourne

7 Comments Melbourne, Move to Australia

Hittade två Facebook grupper idag – Svenskar i Melbourne och Swedes living in Victoria. Verkar ju finnas en hel del svenskar på plats att få tips av, umgås med och prata lite svenska med när suget faller på. Härligt!

 

Tags: ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

7 Responses to “Svenskar i Melbourne”

 1. Reply Anders Liljeqvist says:

  Ännu fler medlemmar hittar du i Svenskar i Sydney (http://www.facebook.com/groups/24609859409/) där även en hel del folk som inte bor i Sydney är med och pratar. Jag är en av administratörerna för den gruppen, tillsammans med årets volontärer i Svenska Kyrkan i Sydney.

  Ungefär hälften av frågorna i de där grupperna handlar mycket om det rent administrativa hur man som svensk flyttar till eller sätter upp en ny vardag i Australien, antingen som emigrant eller långtidsresenär. För att sammanställa svaren på de vanligaste frågorna så startade jag för några månader sedan bloggen Swedes In Australia (http://www.swedesinaustralia.com) och gav också ut en e-bok som heter ”Stora Australienmanualen – Allt om visum, biljetter, boende och jobb för resenärer och emigranter till Australien” som intresserade kan ladda hem från sajten australienmanualen.se (http://www.australienmanualen.se).

  Om du är intresserad sänder jag gärna ett recensionsexemplar till swaussie.se. 🙂

  Tack för en trevlig blogg!
  -Anders, som nyligen köpte domänen straya.se och nu försöker komma på ett användningsområde för den. Hmmm. Kanske en online simulator för att kunna spela 2-Up på Anzac Day?

  • Reply simon & anna says:

   Tack för tipset Anders, ska genast bli medlem. Tar tacksamt emot alla tips jag kan tänkas få inför vårt nya äventyr och givetvis tar jag gärna emot ett recensionsexemplar av din Australienmanual.

  • Reply Emmy i Melbourne says:

   Hej Anders,

   Låter väldigt intressant, ska med spänning läsa Anna’s recension. Bor själv i Melbourne sedan 2 år tillbaka och får många frågor om denna typ av saker även i min blogg. Plus att jag själv tycker att det där med arbetsvisum är rätt rörigt…

 2. Reply Anders Liljeqvist says:

  Kul! Nu har jag skickat en nedladdningslänk till er @gmail.com-adress. Det skulle vara väldigt kul att få en recension och tumme upp från swaussie.se om du tror att boken skulle kunna vara användbar och intressant för dina läsare.

  När planerar ni att flytta tillbaka till Australien?

  • Reply simon & anna says:

   Tack!
   Självklart ska jag kolla på den och recensera den här i bloggen.
   Flytten går av stapeln i slutet av juli, så det är inte mycket tid kvar. Håller för fullt på med alla förberedelser.

 3. Reply Emmy says:

  Ni är så välkomna så! =)

  • Reply simon & anna says:

   Tack!
   Av någon anledning har dina kommentarer kommit under spam men nu har jag hittat dem så nu är de med 🙂

Leave a Reply

*