30 Aug 2011

Bedrägeriförsök

87 Comments Random

Vill bara skicka ut en liten varning till andra läsare om en person som utger sig för att heta Paul Cristea (paulcris11@gmail.com). Denna person har kontaktat mig (på engelska) i samband med att jag försöker sälja min bil på Blocket. Bedragaren tros ligga bakom systematiska bedrägerier och bedrägeriförsök när privatpersoner annonserat ut bilar på köp-och säljsajter inte bara här i Sverige utan även i Grekland, Malaysia och andra länder.

Personen i fråga verkar mer intresserad av betalningen än bilens skick och påstår sig vilja göra en betalning via PayPal för att sedan organisera att bilen blir upphämtad av ett transportbolag. Det var här varningsklockorna började ringa och jag googlade honom och fick mängder av träffar.

Paul Cristea påstår alltså att han kommer göra betalningen via Paypal, en tjänst för säker betalning vid näthandel. Om det går så långt att du ger ut dina PayPal uppgifter får du ett mail som ser ut att komma från PayPal (vilket det inte gör även om det bär deras logga) som säger att betalningen för bilen samt frakten är gjord. Bedragaren ber dig sedan föra över pengarna för transporten på ett annat konto som sägs tillhöra transportföretaget.

Antingen är målet alltså att komma över din kontoinfo på PayPal alternativt få de pengar de hoppas du ska föra över till det icke existerande transportföretaget. Oavsett vill jag varna andra från att gå på bluffen.


I just want to send out a little warning to our readers about a person calling himself Paul Cristea (paulcris11@gmail.com). This person has contacted me as I’m trying to sell my car online. The scammer is believed to be behind systematic fraud and attempted fraud when people in Sweden, Greece, Malaysia and other countries advertise their cars online.

The person in question seems more interested in the payment than the car’s condition and supposedly intends to make a payment through PayPal and then organize for the car to be picked up by a transport company. It was here alarm bells started ringing and I googled the name and got lots of hits.

Paul Cristea claims that he will make the payment through Paypal, a service for secure payments for online sales. If it goes as far that you actually give out your PayPal information you’ll receive an email that appears to come from PayPal (which it doesn’t, although it bears their logo) that says that the payment for the car, and the shipping cost has been made. The scammer then asks you to transfer money for the shipping into another account which is said to belong to the transport company.

I don’t know if the aim is to get your account information with PayPal or get the money they hope you will transfer to the non-existing transport company. Regardless, I want to warn others from falling for this bluff.

written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

87 Responses to “Bedrägeriförsök”

 1. Reply Annelie says:

  Har råkat ut för detsamma här när vi skulle sälja Krilles motorcykel. De vill betala genom PayPal, men transporten vill de sköta genom Western Union. Och bara emailkontakt… Varningsklockor så det skriker om det!

 2. Reply Rebecka' says:

  Fin & sjukt bra blogg sötnos! 🙂 i like it'

 3. Reply Rebecka' says:

  Fin & sjukt bra blogg sötnos! 🙂 i like it'

 4. Reply christer olsson says:

  Hejsan alla ! Har idag 30/8-2011 via email och sms blivit kontaktad av denna bedragare. Tack för era tidigare varningar och "vi" alla måste sprida detta och få denna skojare "köl halad" ! Precis som nämnts tidigare använder han samma metoder.

 5. Reply Sofia says:

  Jag blir så arg av sånt här!

 6. Reply Ulla Lindström says:

  Vi har råkat ut för liknande försök. Vi har annonserat ut vår båt på Blocket och fick då mail på engelska från "Frans Pattijn [pattijn012@hotmail.com]" som ville att vi skulle lägga upp ett PayPal konto via en länk som bifogades. Vi meddelade att vi endast accepterade banköverföring men trots detta meddelade han igår att han hade betalat till PayPal, det belopp som vi hade begärt + 10 000 som vi skulle vidarebefordra till en person i England via WesternUnion. När det i mailet stod att han skulle hämta bilen (det är fråga om en båt) förstod vi till slut att det är fråga om bedrägeri. Har sedan hittat andra inlägg med kopior av mail med exakt samma text som det vi fick, dock med andra avsändarnamn.

 7. Reply Jonathan says:

  Samma idiot hörde av sig till mig idag..

 8. Reply Arantza says:

  Ayer publiqué el anuncio de la venta de mi coche en internet e inmediatamente se puso en contacto paulcris11@gmail.com interesantísimo en comprarlo más que verlo. Las condiciones de la venta son a través de paypal.. para después contratar el embarque a traves de Western Union…todo muy raro.
  Gracias a esta web me he librado de una estafa segura!

 9. Reply pernille bisgaard says:

  Vi har en bil til salg på "den blå avis" i danmark. Samme person Paul cristea kontaktede os først på sms derefter på mail( da vi skrev tilbage) og som andre har oplevet anbefalede han paypal. Han var stort set ligeglad med beløbet..og bilen.
  Vi var nok hoppet i hvis ikke jeg havde googlet ham og fundet den 1 mail fra Simon og anna.

 10. Reply Anna - Swaussie says:

  Jag blir glad av att höra att vårt inlägg kanske hjälper någon/några från att falla i fällan. 🙂

 11. Reply Micke says:

  Tack för denna varning. Han kontaktade mig idag och påstod sig vara intresserad av att köpa min bil.
  Avslutade den affären snabbt efter denna varning. Tack för hjälpen!

  Micke

 12. Reply dozsa sandor says:

  hej you ALL Tack and thank you all for the input. This scammer contacted me as well via sms and of corse I googled him…one of the search results is this page and I thought it would be good to post a comment confirming this gipsy con man…here is the text (sms) I received: 'from lindsey.bro: Hello, viewed your advert on http://www…. is the car still for sale? pls reply me to paulcris11@gmail.com..thanks'
  There is no phone # you can reply to and thats already fishie…so, stay away from this son of a 'beatch'…aloha !!

 13. Reply Anna - Swaussie says:

  Thank you all for sharing your experience about this con man, clearly he's keeping very busy!

 14. Reply Anders says:

  Samma dummer jagar mig nu. Här är ett utdrag av vår konversation:

  Audi a2 opensky
  X
  Inbox
  X
  Reply
  Anders Gneib to paulcris11
  show details 9:29 PM (14 hours ago)
  Yes
  Reply
  Forward
  Reply
  Paul Cristea to me
  show details 10:03 PM (13 hours ago)
  Thanks for your response.Am interested in buying.How long have you
  owned it?? what's your actual price for it and when last was it
  serviced?.

  On 10/12/11, Anders Gneib <anders.gneib@gmail.com> wrote:
  > Yes
  >


  Paul Cristea
  +447024071812
  Reply
  Forward
  Invite Paul Cristea to chat
  Reply
  to Paul
  show details 10:39 PM (12 hours ago)
  I bougth the car from audi 5 years ago. The last service was in may, 200 mi
  ls ago. I have provided the car with a blocket warrenty of 6 months against
  engine failure much like car deals provide plus the car has a new installe
  d opensky roof which is only 2 weeks old so the price is 69500 sek. This is
  a great price and we love this car so I think you will. Its hard to depart
  ure from it but we must

  —-Originalmeddelande—-

  Från: Paul Cristea

  Sänt: 2011.10.12, 22.03

  Till: anders.gneib@gmail.com

  Ämne: Re: Audi a2 opensky
  – Show quoted text –
  Reply
  Reply to all
  Forward
  Reply
  Anders Gneib to Paul
  show details 10:40 PM (12 hours ago)
  I bougth the car from audi 5 years ago. The last service was in may, 200 mils ago. I have provided the car with a blocket warrenty of 6 months against engine failure much like car deals provide plus the car has a new installed opensky roof which is only 2 weeks old so the price is 69500 sek. This is a great price and we love this car so I think you will. Its hard to departure from it but we must ue to a company car coming along to take its place. Cheers
  – Show quoted text –
  Reply
  Forward
  Paul Cristea
  Ok,good..I'm quite satisfied with the condition and price. I will be paying t…
  10:56 PM (12 hours ago)
  Reply
  to Paul
  show details 7:11 AM (4 hours ago)
  Great news. I never done something like this so I have to check the procedu
  es. Can you please explain and give me more details.

  —-Originalmeddelande—-

  Från: Paul Cristea

  Sänt: 2011.10.12, 22.56

  Till: anders.gneib@gmail.com

  Ämne: Re: Audi a2 opensky

  – Show quoted text –
  Reply
  Reply to all
  Forward
  Reply
  Anders Gneib to Paul
  show details 7:16 AM (4 hours ago)
  Great news. I never done something like this so I have to check the procedues. Can you please explain and give me more details. Will yuo be here to siign the change of car owner? What is your address? Which shipping firm will be used? Descibe up front all the things you need for this to happen. Like I have to check how a car owner change is executed. Br, anders
  – Show quoted text –
  Reply
  Forward
  Reply
  Paul Cristea to me
  show details 9:36 AM (2 hours ago)
  How i wish to come and view it but am not around now…I will also like you to know that i will be paying via PayPal..With the issue of my details,transferring the name of ownership and signing of all paperwork will be done by the pick up agent so you don't have to worry about that.First do you have a PayPal account for the payment?
  You can call me
  – Show quoted text –

  Paul Cristea
  +447024071812

 15. Reply Christer Andersson says:

  Tack för varningen för Paul Cristae. Exakt samma förfaringssätt som är beskrivet av er. När jag skrev in hans adress på Google kom er blogg upp och hjälpte mig att be honom dra åt h-e.

  mvh
  Christer Andersson

 16. Reply Tompa says:

  Gå ALDRIG på sånt här. Kommer det ett sms på Engelska när man säljer en bil så är det 100% scam. Svara gärna och uppehåll honom några vändor och lämna ALLTID fejkad info om Paypal osv samt givetvis. BETALA ALDRIG när ni skall sälja något. Jag håller på och konverserar med honom just nu. Tänkte dra ut lite på det och spela dum… 🙂 Sen kan man be honom suga sin egen…

 17. Reply lasse says:

  Thanks for your warnings about this lunatic!!!

  Brgds

 18. Reply leffe gnesta says:

  Hej har blivit jagad av denna , tack för upplysningen detta är den andra som skickar sms till mig som vill köpa min gamla volvo o är mer intresserad av kontonummret än skicket.Mvh Leffe

 19. Reply leffe gnesta says:

  Hej här är namnet på den andra james calip samma frågor o samma förfaringsätt fy faaaaan.Leffe

 20. Reply Tompa says:

  Paypal-mailet jag fick kom från en domän (intl-paypalteam.com) som är registrerad i Nigeria av paulcris13@gmail.com. Kontaktade registreraren och domänen är nu stängd. Ta för vana att alltid rapportera så snart ni stöter på sånt här. Ju fler som gör det desto besvärligare får de att hålla på.

 21. Reply Lasse, Vallentuna says:

  Fick SMS från paulcris11@gmail.com dagen efter jag lagt in annons på min bil på Blocket.se. Blev misstänksam och sökte på paulcris11 och hittade er blogg. Skönt att få misstanken bekräftad.
  Jag har skickat ett svar:
  "What is your address? I can arrange the transport" 🙂

 22. Reply Louise says:

  Tack för varningen! Jag har min bil på blocket och fick ett sms från den här personen idag/inatt.

 23. Reply Lisbeth says:

  Har precis avslutat en mailkonversation men hónom ang. husvagnsköp. Tack för varningen.

 24. Reply orly says:

  Thank you!!!! He wrote me, that wont to bay my car. My car located in Latvia.. Wery dangerous persone!

 25. Reply Cristina says:

  Wow he contacted me as I have my aunt & uncle car for sale online and he wrote the very same thing as some people commented! Wow I'm shocked! I'm glad I didn't give him any information, will block the bastard right away!

 26. Reply Angel says:

  Same here! Thanks for sharing this information. I am selling a Xbox360 in Spain and just received a SMS from this guy. He wants me to contact him through email: paulcris13@gmail.com

  Be careful!

 27. Reply Terese says:

  Blev kontaktad av en som gjort precis så som ni beskriver, men nu går han under ett annat namn.
  (om han det är samma person, vilket jag tror)

  Cruelladogs@gmail.com och under namnet Tommi Ranttila, han skickade sms, och sen mail. och bara på engelska, och jag undrade varför han inte pratade svenska, det svarade han inte på, sen frågade jag om han pratade finska pga hans namn. Han ville att jag skulle betala in 16 000 kr för att sätta igång hela processen med frakten med bilen genom paypal, och western union till någon engelskman som tydligen bodde på ett gym när jag tittade upp addressen.!

  Och sen sökte jag runt på den här personen ett tag, sen hittade jag ett polskt forum där en stackare lagt upp ett mail,det visade sig att han hade skickat exakt samma mail till den stackaren. och förskte lura dem på 3000 kr. men där gick han under det här namnet som ni nämner.

  Usch, hur har man samvete till att göra så här mot människor.

 28. Reply Amaia says:

  Cruelladogs@gmail.com has recently contact me as well interested on buying my car. He is insisting on the paypal payment issue more than showing interest in the car to my surprise. In addition,I do not understand how a person can buy a car without seeing it in advance.

 29. Reply Stego says:

  Today Cruelladogs@gmail.com has contacted me interested on buying my car too.

 30. Reply Ana says:

  Hola!
  Gracias a este blog me he dado cuenta de que es un timo bastante habitual… ya habia oido sobre el de Western Union pero de PayPal es la primera noticia. Esto es lo que me dijo por mail el supuesto comprador cuando le pregunte si estaba en Madrid…

  Tommi Ranttila cruelladogs@gmail.com

  Sweden..I'm quite satisfied with the condition and price. I will be paying the PayPal charges from my account and i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a paypal account. If you have one already, just send me the address to send it to, which is the email address you use for it or you can send me a paypal money request, so once i receive the details i will go ahead with the payment through PayPal and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company..

 31. Reply Enric says:

  Este señor acaba de contactar conmigo,
  gracias `por la informacion…
  esta intentando comprarme un coche por paypal…
  aun no se como lo hace, ya que mi ingles es muy básico,

  ya tiene mis datos paypal…

 32. Reply miguel ángel says:

  Gracias por vuestro comentarios. Ayer puse un coche en venta y me envió un mensaje el tal Tommi Ranttila cruelladogs@gmail.com haciendo el mismo comentario de querer el coche y pagar con paypal, no dando más datos, sólo que uno de su empresa se pasaría a recogerlo sin importarle como estaba el coche. Como todo este me olía a chamusquina he mirado y gracias a vuestros comentarios se me ha aclarado lo que considero una estafa. Gracias

 33. Reply Jari says:

  Tommi Ranttila (cruelladogs@gmail.com) just tried to buy a camper from us. He is writing exactly same emails as for Ana. Simon and Anna, thanks for this page!

 34. Reply Fritz Grimm says:

  cruelladogs tenta di comprare attraverso paypal anche in Italia. Da noi si presenta come jeff.jtommi.
  Attenti quindi e leggete cosa fa nel resto dell'Europa.
  Grazie al blog
  Fritz

 35. Reply Anonymous says:

  Hi there, can you please explain me In English about this rantilla , I ve got an email from him too.
  Your reply will be highly appreciated.
  My adds is konistaskos@gmail.com
  These are the mails I ve got, he is so fanny this guy.
  Anyway I am selling my car if anyone is interested

  Ranttila <cruelladogs@gmail.com> έγραψε:

  How i wish to come and view it  but am not around now…I will also like you to know that i will be paying via PayPal..With the issue of my details,transferring the  name of ownership and signing of all paperwork will be done by the pick up agent so you don't have to worry about that..I hope you wont mind to get an account with PayPal.Its reliable and easy to use PayPal,all you need to do is visit http://www.paypal.com and register with them.When you are done with the registration send me the email used for the registration with PayPal so i can pay in.
  Await your response..

  On Thu, Jan 26, 2012 at 10:33 AM, Sotiris Kalafatas <sotiriskalafatas@me.com> wrote:
  Just give me some days so I can check with Greek customs and also with my finance person how is this done regarding payments and so on so I will not pay any stupid taxes
  I don't have a PayPal account. 
  Please remind me in which site you saw the advert
  Από το iPhone μου

  26 Ιαν 2012, 15:49, ο/η Tommi Ranttila <cruelladogs@gmail.com> έγραψε:

  Ok,good..I'm quite satisfied with the condition and price. I will be paying the PayPal charges from my account and i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a paypal account. If you have one already, just send me the address to send it to, which is the email address you use for it or you can send me a paypal money request, so once i receive the details i will go ahead with the payment through PayPal and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company..

  On Thu, Jan 26, 2012 at 6:23 AM, Sotiris Kalafatas <sotiriskalafatas@me.com> wrote:
  The best price is 26000 

  Από το iPhone μου

  26 Ιαν 2012, 15:20, ο/η Tommi Ranttila <cruelladogs@gmail.com> έγραψε:

  Sweden..Ok,please first give me your best price

  On Thu, Jan 26, 2012 at 6:05 AM, Sotiris Kalafatas <sotiriskalafatas@me.com> wrote:
  Where are you from?
  I have the car since January 2012.  
  It has done only one service , since it has only 35660 km. 
  Από το iPhone μου

  24 Ιαν 2012, 0:58, ο/η Tommi Ranttila <cruelladogs@gmail.com> έγραψε:

  Thanks for your response.Am interested in buying.How long have you owned it??  what's your actual price for it and when last was it serviced?.

  On Tue, Jan 24, 2012 at 12:44 AM, Sotiris Kalafatas <sotiriskalafatas@me.com> wrote:

  The car is still available

  Από το iPhone μου

 36. Reply Riho Saksus says:

  tommi ranttila contacted today me as well, trying to buy a car from Estonia. I'm wondering if the copy of his passport is correct one or fake? Someone should make an application to Swedish Police about him.

 37. Reply Humberto Marques says:

  cruelladogs@gmail.com do the same with me…
  send me the same e-mail and try to buy my moto on the moment…
  but with the paypal sistem
  Humberto from Portugal

 38. Reply alessandro manzine says:

  o mesmo cara esta tentando isso tambem com meu carro anunciado no brazil.a historia é sempre a mesma igual a de todos acima vamos ficar alerta

 39. Reply Stefan says:

  Look out for this one also!! aogleleonard@gmail.com
  He (Bruno) trying to do some phishing trough PayPal and Western Union on websites for old merchandise as Blocket.se

 40. Reply Lise-Lotte says:

  Jag har också blivit kontaktad av tommi rantilla. Nu använder han mailadressen:beckygil@gmail. Började fundera när han ville köpa utan att ha sett bilen och skulle betala via Paypal som jag inte har något konto hos och "shipping" och hemadressen m.m.

 41. Reply Michelle says:

  To "Stefan"

  We've got offer from aogleleonard@gmail.com
  Yes, Bruno – "marine engineer who's on a ship right now at Bermuda".
  did you have any truble with this Bruno?

 42. Reply Nettan says:

  Fick precis sms av Tommi Rantilla nu. Vi har husvagn till salu på Blocket.Står Karin.Reyes när man får första smset istället för telefonnummer. Han ber att man ska maila till beckygil52@gmail.com

  Skickade ett första mail och började sedan söka efter namnet på nätet och fann denna sida! Tack för varningarna.

 43. Reply Mary says:

  Fick mail från aogleleonard@gmail.com och han är en bluff. Tyvärr upptäckte jag inte något förrän jag hade gett ut min paypal-mail och adress. Jag hoppas inte att jag får hembesök :/ I vilket fall skickar han falska mail från apypal om att han har skickat pengar till mitt paypal-konto + 4000 kr frakt.
  Allt är en bluff! Glöm inte att vidarebefodra de falska mailen till paypal så de också blir informerade om det.

  Tack för varningarna!

 44. Reply Gloria says:

  Hola,

  El pasado viernes se puso en contacto conmigo el tal Tommi Rantilla (cruelldogs@gmail.com) para comprarme el coche que vió en segundamano.com.
  Al día siguiente también se puso en contacto una tal Sandrella Aydin (abintina@gmail.com) con el mismo rollo en inglés que el susudicho Rantilla.
  Les envié uno de los comentarios que encontré de ellos en los foros y les dije que eran muy conocidos en internet. Como debéis de imaginaros ya no me han constestado más. No entiendo como no pueden enganchar de alguna manera a estos estafadores.

 45. Reply Brad says:

  I got and email from aogleleonard@gmail.com thought it was a scam and then that was verified by you, thanks. I decided to reply with this:
  Hi Jeffery,
  Sounds great, but I have no pay pal account. Maybe you can send me a cheque or money order or have your courier bring the money order with him?
  Please send me you phone number and residential address and I can contact you there.
  You must be having a great time down there in Bermuda, I also used to work in Bermuda on an oil rig. Which one are you working on, I used to work on the Catlin which I heard had an accident recently.

 46. Reply Marie says:

  Precis fått ett sms: “helleo, i just view ypur (Car) listed on blocket.se. Am interested buying it from you, Please contact me direkt to my email: johami@hotmail.se

  Skickade svar från min jobbadress, får se om han/hon hör av sig igen. / Marie

 47. Reply Marie says:

  Jodå, fått ett nästan likadant mail som alla andra, jag har svarat att jag endast tar emot kontanter och att han i så fall kan skicka pengarna med den som hämtar bilen. Att jag inte har PayPal eftersom det varit så mkt bluff med detta. Svarade på svenska också eftersom han hade ett svenskt namn: Johan Mikael Sanfridsson.

  “Hello,

  I saw your ad and I am interested in buying from you.I am based at(Baltic Sea,Daugava)And work as an engineer on the ships so I will not be able to come personally. However,What I will do is transfer you the amount through Paypal and also any additional transfer charges.I will cover everything so you don’t have to worry. I will send a private courier company which will come to pick up from the address you will provide to me once you receive & Confirm the payment funds into your account,My shipping agent will handle everything perfectly whenever they come for the pick up after you received and confirmed the total funds into your PayPal account,All the papers and changes of the documents will be arrange by my shipping agent whenever they come for the pick up at your location.I have provided you with my information below:

  Full Name : Johan Mikael
  Country Address: Torved 7, 54893 LYRESTAD (Västra Götaland)
  Current Location : Baltic Sea
  Passport # : 62521135

  In order for me to make the payment I need the following information from you:

  Name :
  Your PayPal e-Mail Address :
  Amount :
  Phone Number :

  Look forward to your prompt reply,
  Kind regards,
  Johan.

 48. Reply Jonathan says:

  Vilken tur att jag googlade och hittade denna sida. Blev kontaktad av samma kille idag. Mycket skrivande i mailen om att jag inte ska oroa mig för något 😛

 49. Reply Annika says:

  Hr “Sanfridsson” har i veckan försökt köpa en båt av mig med exakt ovanstående mail. Googlade på det uppgivna passnumret och svarade honom sen på svenska..

  Tror inte jag får fler mail av honom 🙂

  //Annika

 50. Reply Cristina says:

  Han är i farten igen…denne johan mikael sanfridsson från Lyrestad
  Tack alla för varningen
  //Cristina

 51. Reply Elin says:

  Hej! Min pojkvän fik precis ett sånt mail, va nästan identiskt med hur du beskrev detta i din blogg, han är alltå fortfarande aktiv. BRA att ni varnar så man inte behöver gå på denna nitlott. Det är fruktansvärt att folk livnär sig på detta. TACK för detta blogginlägg.
  Vi kände oxå på oss att det verkade konstigt och valde att goggla, det kan ha blivit vår räddning, så tack .

 52. Reply Elin says:

  I vårt mail utger han sig för att heta johan mikael sanfridsson

 53. Reply Trent says:

  Wrote to me today in Sweden. THANKS for warning!

  Watch out :
  Sanfridsson Johan Mikael

 54. Reply Name says:

  Just now he calls himself Johan Mikael Sanfridsson (probably stolen name because it exists in reality) in Sweden and wants to by my boat over paypal, with transportagency and so on. The passportnumber is the same as for the mentioned Paul C..

  Tanks for the blogg about the fraud.

 55. Reply Ove says:

  WARNING_ADVARSEL _ WARNING!!!

  Johan Mikael Sanfridson forsøgte idag ubeset, at købe en motorcykel af mig.
  Han vil betale via PayPal og lade sit transportfirma hente motorcyklen, når han har overført pengene til min konto. Han udbeder sig mine PayPal oplysninger, e-mail adresse, beløb etc. så handlen hurtigt kan gennemføres – PAS PÅ denne form for handel!

  Johan Mikael Sanfridson sendte mig idag denne mail:

  In order for me to make the payment I need the following information from you:
  Name :
  Your PayPal e-Mail Address :
  Amount :
  Phone Number :

  Look forward to your prompt reply,
  Kind regards,
  Johan.

  PAS PÅ HAM!
  v.h.
  Ove

 56. Reply Robert says:

  Hej.
  Jag fick 2 mail igår med samma text.
  Den ena var från en René Larsen och den andra Tobias Engstrom.
  Båda ville köpa en bil som jag säljer på blocket.
  Jag har vidarebefordrat dessa mail till PayPal.
  I det mailet som kom från René så mailade jag tillbaka att jag behövde namn och personnummer för att kunna göra ett ägarbyte och då fick jag tillbaka en bild och vem var på bilden om inte Johan Mikael Sanfridson.
  Tyvärr hade jag av misstag även råkat klicka på skickaknappen med ett mail med min PayPal mail-adress men det kontot är avslutat så det borde inte hända något med det.
  Dessa adresser använde de:
  renedkk@hotmail.dk
  och
  tobiasengstrom101@hotmail.com

  M.v.h.
  Robban

  • Reply Martin says:

   Rene Larsen vill köpa min bil med, samma visa som alla inlägg ovan.
   Påstår att han jobbar med gruvdrift i bosnien och vill att jag ska pröjsa 10000SEK till ett malaysiskt bankkonto…as if ever..
   Ringde danska polisen och de bekräftade att passet han skickat kopia på finns och inte är anmält stulet, så det är väl nån som scannat snubbens pass nånstans..
   han använder renedkk@hotmail.dk

 57. Reply Jacob says:

  Hej!

  Intressant läsning. Vi lade ut vår båt för försäljning och blev kontaktade av denna:

  renedkk@hotmail.dk; först via SMS och sedan via Mail.

  Vi sökte up mail-adressen, då det lät för bra för att vara sant och kom till denna blogg. Affären är ännu inte gjord, men fortfarande aktiv på Blocket.

  Hur kommer dem över pengarna, då vi har registrerat ett eget PayPal-konto och har begärt summan? Vi hade ändå inte planerat betala för frakten.

  Paypal är ju ett seriöst företag som förhindrar bedrägeri. Hur sker bedrägeriet om man inte har några pengar insatta på PayPal?

  Hör gärna av er om ni vet mer.

  Tack för denna information.

 58. Reply Name says:

  Tack för info om renedkk@hotmail.dk.

  Jag säljer en bil på blocket och fick ett sms från andrews.jud som säger att han är intresserad av bilen och vill att jag tar kontakt med honom via denna e-post.

 59. Reply Per says:

  Ett nytt försök:
  renedkk@hotmail.dk har just smsat mig om min bil på Blocket.
  Nu används namnet Andrews Jud eller andrews.jud
  //Per

 60. Reply Sebastian says:

  Hejsan,

  Jag har precis gått igenom samma procedur! Personen som kontaktade mig uppger sig för att vara en René Larsen med en mailadress renedkk@hotmail.dk. Jag har en bil ute på blocket som jag lagt ut med ett pris lite över värdet för att ha lite spelrum vid prut. Det som fick mig att höja på ögonbrynen var när jag fick ett sms utan nummer, som avsändare stod “amitdesai16” som på engelska uppger att han tittat på min annons på blocket och går med på priset och vill att jag ska kontakta honom på hans mail direkt. Han uppger i sitt nästa mail att han är bortrest i Bosnien och därav inte kan komma och se den själv. Även här reagerar han inte ens när jag försöker förtydliga de skador som bilen har då jag fortfarande är extremt förvånad över att han vill ge utsatt pris för bilen.

  När jag senare arrangerar ett PayPal konto och skickar en “MoneyRequest” till hans mailadress får jag på bara några timmar svar att 47 000,00 sek är överförda till mitt PayPal konto. Men eftersom jag bara begärt 35 000,00 sek för bilen blir jag väldigt förvånad och förstår inte alls vad det är frågan om. Det visar sig att personen som utger sig för att vara “René Larsen” ska ha “överfört” 10 000,00 sek extra som han/hon/de vill att jag ska betala till ett globalt kurirföretag som heter: World Wide Courier (enligt honom). Värt att notera är också att uppgifterna som lämnas för överföringen leder till en bank i Malaysia, vilket är oroväckande bara det.

  Det är vid det här laget som jag verkligen inte förstår och jag börjar därmed kolla upp bakgrunden på kurirföretaget och även googlade på René Larsen, men det som ledde mig hit var genom att googla e-mailadressen renedkk@hotmail.dk.

  Tack så mycket för att ni alla har kunnat hindra mig innan jag genomfört någonting otroligt korkat!

  Mvh
  Sebastian

 61. Reply Peter says:

  Fick precis ett sms från rene också om min bil som jag har ute på blocket.
  Det stog på engelska och han skrev att han var intresserad av bilen samt att jag skulle mail honom på renedkk@hotmail.dk.

  Att dom orkar :S

 62. Reply Arne says:

  Hej

  Håller precis på att sälja en grävmaskin på Blocket och har också blivit kontaktad av en René Larsen på renedkk@hotmail.dk.
  Ville köra precis samma upplägg som ovan med PayPal bludder och sedan kommer en fake överföring inkl transportpengar som jag förväntas sätta in på ett bankkonto i Malaysia!

  Gruppstryk anbefalls!

  /Arne

 63. Reply Thomas says:

  My dad just went through the same thing.
  So greatful for this link!
  Tjans a bunch, you’re doing a good thing

 64. Reply Name says:

  Tack för info om dessa engelska sms om att någon vill köpa den bil finns till försäljning på blocket.

  Fick ett sms från tobias engs som säger att han är intresserad av bilen och vill att jag tar kontakt med honom via denna e-post: tobiasengstrom101@hotmail.com.

  Jag anade att det var något “spök” med smset och sökte på nätet om honom.
  Det var tur, man ska alltid lita på sin magkänsla.

  • Reply Peter says:

   Jag fick exakt samma sak från tobiasengstrom101@hotmail.com

   Skönt att hitta denna sda så jag slipper bry mig och bara kan glömma det smset.
   Bra att ni alla delar med er av namnen på dessa bedragare.

   • Reply Johan says:

    Även jag har fått mail från tobiasengstrom101@hotmail.com. Han var tydligen offshore utanför Bahamas och kunde skicka pengar till mig (ja, dom kom ju aldrig) men kunde inte skicka till transportföretaget via western union. Det skulle jag tydligen ta de extra 5000 kr och betala för.

    Inga pengar har lämnat mig och jag har inte heller fått några. Bra att denna sida finns!

 65. Reply niklas says:

  Jag fick precis ett SMS från “dayleshapi” – dvs inte från något nummer – som skrev på engelska att han ville ha fler bilder på min SAAB 99 jag säljer på blocket och att jag skulle maila dessa till larsen.rene@live.com.

  Jag mailade detta till honom och beskrev bilen, men sen när jag fick svaret på det så gick det ju självklart upp ett ljus för mig att allt var fejk:

  “Hello,
  I saw your ad and I am interested in buying from you.I am based at(Baltic Sea,Daugava)And work as an engineer on the ships so I will not be able to come personally. However,What I will do is transfer you the amount through Paypal and also any additional transfer charges.I will cover everything so you don’t have to worry. I will send a private courier company which will come to pick up from the address you will provide to me once you receive & Confirm the payment funds into your account,My shipping agent will handle everything perfectly whenever they come for the pick up after you received and confirmed the total funds into your PayPal account,All the papers and changes of the documents will be arrange by my shipping agent whenever they come for the pick up at your location.I have provided you with my information below:”

  Full Name : Larsen Rene
  Country Address: Torved 7, 54893 LYRESTAD (Västra Götaland)
  Current Location : Baltic Sea
  Passport # : 204777120

  Så jag googlade hans namn, hittade den där gatuadressen och så hittade jag den här sidan, tack för att fler belyser detta problem – blev så jävla glad att någon var intresserad av bilen vilket gjorde mig lika jävla besviken när jag insåg att idioten var fejk.

  Hur får man tag på den här personen?
  Vem bor igentligen på den där adressen?
  och vem fan är Rene Larsen!?

  mvh/Niklas

 66. Reply Yasmeen says:

  hej vilken tur !!!! Tack för det ! jag fick idag en sms på engelsika från writerOK ( och hans mail var aogleleonard@gmail.com) han var intreeserd av mina mäbler på blocket.se

 67. Reply Jesper says:

  Fick följade text av zaculder262.

  “What is the condition of Your furniture on blocket.se and how much is it please. email me back to aogleleonard@gmail.com” thanks.”

 68. Reply Daisuke says:

  aogleleonard@gmail.com har även kontaktat mig om att han vill köpa mina möbler på blocket.se, lyssna inte på honom, han heter just nu jeffery och jobbar för “the navy” och är på ett uppdrag i bahamas just nu.

 69. Reply Maria says:

  Samma här, en person med nicket Eng Jeffery Clement Sebastian försökte blåsa mig idag, aogleleonard@gmail.com är adressen precis som många andra här ovan.

 70. Reply David says:

  Eng Jeffery Clement Sebastian 9 augusti 2012 15:02

  Hello

  How i wish to come and view what am buying from you before
  proceeding with the payment,but am currently out of London for a
  project on the in Bahamas and right now at Bahamas as i work in the
  Navy……I would want you to know that i will be paying you the sum
  of 8,000.00 Kr and the payment will be done via PayPal and i would pay
  the PayPal transfer charges too…due to the distance as i’m in
  Bahamas presently…I will like you to provide me with the following
  information for me to proceed with the Payment…

  Name:
  Your PayPal e-Mail Address:

  I would like you to know that after i make the payment.Don’t worry
  about the pick up i will contact a Private Courier Service to come and
  pick it up at your address once you receive the payment into your
  account and also provide me your full address where the mechanize will
  be pick up so that i can forward that to the shipping agent for them
  to schedule for the pick up.

  Have a nice day.
  Jeffery.

  – Visa citerad text –

 71. Reply Henrik Holmberg says:

  samma sak här. tobiasengstrom101@hotmail.com i Bahamans ville köpa min båt. Tack för varningen!!

 72. Reply Linus says:

  Jag la ut min bil i går och idag har jag pratat med han över email hela dagen han låter trovärdig men när han drar upp paypal skiter googlade jag tobiasengstrom101@hotmail.com och förstod att det var något lurt.
  Hello ,
  Thanks for your response.I’m satisfied with the condition of the merchandise and Agree with the price., how i wish i could come and inspect and  see it but currently i’m working away from the country. I’m a marine engineer who’s on a ship right now in Bahamas.so i’ll be buying the  merchandise without seeing it, Due to the distance as me being in Bahamas presently, i’ll arrange the pick-up of the merchandise with a Private Courier Service as soon as you get your payment and if you don’t have an account with paypal, its pretty easy, safe and secured to open one. Just log on to http://www.paypal.com, I need you to provide the following details so that i can proceed with the Payment…

  Your PayPal e-Mail Address :
  Your Full Name:
  Your Mobile Number :

  Soon as i make the payment and you get the funds, the Courier Service will come and pick up the merchandise at your home at your convenient time also the courier will help me sign the required papers.

  Have a nice day

 73. Reply petri says:

  Så skrev jag till idioten iaf!

  LOL do u actually think i fall for your 3 world lowlife bullshit u fucking trailor trash go back under the rock u crawled out from!
  Maybe you should make money like a real man instead of trying to cheat ppl out of it u asshole!
  And btw u stupid ass! if your name really was Tobias Engström he would speak swedish in this mail and not some google translated shit u illeterate small human being!!!!!
  And btw u are going to HELL when u die and satan showes cactuses upp your ass all day and all night!

 74. Reply matt says:

  Ytterligare en scammare från Nigeria(ip lagos) med email viktor.olsen114@y7mail.com. Vill köpa efter blocket annons.

 75. Reply Vilda Lugnet says:

  Jag skrev ett inlägg liknande det här en gång för ett par år sedan eller så och precis som du, så fick jag MASSOR av svar från andra som också drabbats (eller nästan drabbats)! Till slut gjorde jag en blogg enbart på detta tema.

  I min blogg http://lurendrejare.wordpress.com finns listor på olika alias, mailadresser, telefonnummer och annat, som hjälper till att se om man drabbats av en lurare.

Leave a Reply

*