14 Jun 2011

Key lime paj på kanel, jordgubbar och lime

No Comments Recipes

4 portioner

Ingredienser

14 st digestivekex
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 msk råsocker
100 g smör, smält

Fyllning:

4 st äggulor
1 burk mjölk, kondenserad
2 st lime
1 dl pressad limesaft

Dekor: lime och jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker, socker och smör. Klä små formar eller 1 stor, ca 24 cm. Grädda pajskalet ca 5 min och låt det svalna innan fyllningen läggs i. Rör försiktigt ihop äggulor, mjölk och lime utan att vispa. Häll blandningen i pajskalet och ställ det att stelna i kylen över natt.

Dekorera inför servering med skivade jordgubbar och rivet limeskal. Lockigt limeskal Dra skalstrimlor av lime med zestjärn. Lägg strimlorna i vatten över natten så får du fina krusidulliga lockar att dekorera med.

Tags: ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts
No Responses to “Key lime paj på kanel, jordgubbar och lime”

Leave a Reply

*