27 May 2011

Flyg billigt Down Under

1 Comment Australia

Vi är ständigt på jakt efter billiga flygbiljetter Down Under, särskilt eftersom vi gärna vill åka ner över jul/nyår i år. Då är det tyvärr högsäsong men planerar man att åka när det inte är det kan man om man letar hitta bra priser på flygbiljetter. Här följer lite tips om flygbolag som flyger till Australien som kan vara värda att kolla upp.


Ett flygbolag som har billiga resor är Hong Kong bolaget Cathay Pacific. Flygbolaget är inte särskilt känt här i Skandinavien men har ett väldigt gott rykte och utsågs nyligen till världens bästa flygbolag på långdistans, och kan absolut rekommenderas för sin komfort och service. Från Skandinavien tar man sig till London Heathrow för att sedan gå ombord på Cathay Pacifics stora jumbojet. Flygbyte sker i Hong Kong och de flyger till Carins, Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide och Perth.

Högsäsong: 21 juni-15 augusti och 10 december-14 mars (2012)

Ett annat prisvärt alternativ är Australiens nationella flygbolag Qantas. Qantas har ett omfattande nätverk både när det gäller inrikes och internationella flyg så vet man med sig att man ska flyga inrikes i Australien så kan det lönsa sig att flyga med Qantas för då får man inrikesflyget i biljetten. Qantas flygplan är moderna och av hög standard med ett mycket bra underhållningsutbud och god mat ombord. Qantas gör två stopp på vägen, det första i London alternativt Frankfurt och sedan ett till i Bangkok eller Singapore.

Högsäsong: 1 juli-15 augusti och 1 december-15 januari (2012)

Ett tredje prisvärt alternativ (iaf fram till högsäsongen i november) är Singapore Airlines. Flygbolaget har flera gånger utsetts till världens bästa flygbolag och är känt för sin goda service och för sitt enastående underhållninwgsutbud ombord. Singapore Airlines var det första flygbolaget i världen som började använda den nya superjumbon A380 och de har ett stort och omfattande linjenät både i Europa och Australien/Nya Zeeland och genom sitt samarbete med SAS erbjuder de anslutning från de flesta städer i Sverige. Dessutom erbjuder Singapore Airlines alla passagerare, som har minst fem timmars väntetid i Singapore, en gratis City Tour. Singapore Airlines flyger till Adelaide, Brisbane, Melbourne, Sydney och Perth.

Högsäsong: 4 december-4 februari (2012)


Just nu har dessutom Thai Airways en sommarkampanj där du kan flyga till Australien från endast 5 610 kr. Erbjudandet gäller fr.o.m 2011-04-26 t.o.m 2011-06-30 samt 2011-08-01 t.o.m 2011-09-30. För att kolla tillgänglighet och priser titta HÄR.

Tags: , , , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

One Response to “Flyg billigt Down Under”

  1. Reply Frida says:

    Har åkt både singapore och quantas. Singapore är bäst, men quantas har sjukt trevlig personal!

Leave a Reply

*