04 Apr 2011

Nyttigt GI knäcke/Healthy crisp bread

No Comments Recipes

Jag har ju absolut ingen matlagningsblogg men jag delar ju med mig av en del recept då och då, därför har jag nu skapat en ny kategori som heter just recept – Recipes.

Dagens första recept blir det goda och nyttiga knäckebröd som min kollega tipsat mig om och som vi hade med på vår meny under vår matlagningshelgen. Enkelt och hur smarrigt som helst, fast frågar du Simon anser han det vara fågelmat. 🙂

2 dl majsmjöl (ej maizena)
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten

Gör så här:
Blanda alla ingredienser, bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Täck med bakplåtspapper och tryck ut degen över hela plåten, dra bort pappret och sporra. Strö över flingsalt. Grädda i mitten i ugnen 80 min 150 grader.

From time to time we’ll share some recipes here in the blog and they’ve now got their own category – Recipes. The first recipe I’ll share with you today is the healthy crisp bread that one of my colleagues shared with me. We served it this weekend in our little Masterchef challenge and I love it but Simon think it’s bird food. 🙂

2 dl corn flour
1 dl sunflower seeds
1 dl sesame seeds
0.5 dl flax seeds
0.5 teaspoon salt
0.5 dl canola oil
2.5 dl boiling water

Mix all ingredients and spread out on a parchment paper (is it called that?) on an oven tray. Cover with another parchment paper and press out the dough on the tray. Then peel off the paper and spur it. Sprinkle with sea salt. Bake in middle of oven 80 minutes in 150 degrees.

Note!
1 dl = 0.42 cup
1 cup = 2.4 dl

Tags: , , , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts
No Responses to “Nyttigt GI knäcke/Healthy crisp bread”

Leave a Reply

*