04 Apr 2011

Morotssoppa med chilikräm/Carrot soup with chili cream

No Comments Recipes

Morotssoppan som ingick i helgens meny har jag hittat på Jennies mycket trevliga hemsida – Kalasgott.com. Jennie är med i Sveriges Mästerkock (svenska Masterchef) som sänds på TV just nu och hon bjuder på massor med härlig matlagningsinspiration och recept på sin hemsida.

Morotssoppa

800g morötter, skalade och grovt hackade
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 l standard mjölk
1 dl vispgrädde
1-2 tsk curry
2-3 krm malen ingefära
salt och nymalen vitpeppar

 Chilikräm

½ dl crème fraiche
1 msk chilisås, gärna en söt variant
salt och nymalen vitpeppar

 Gör så här:

Koka morötterna mjuka i buljongen. Mixa till en slät soppa och tillsätt mjölk, grädd, curry och ingefära.  Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Vispa upp creme fraiche med chilisås och smaka av med salt och vitpeppar.


This recipe of the delicious carrot soup comes from one of the participants of the Swedish Masterchef’s homepage. Jennie is just 19 years old, is studying to become a chef and she has some delicious recipes and inspiration on her page – kalasgott.com.

The soup

800g carrots, peeled and roughly chopped
4 dl water
1 vegetable stock cube
1 liter whole milk
1 dl cream
1-2 teaspoons curry powder
2-3 pinches ground ginger
salt and freshly ground white pepper

Chili Cream

0.5dl sour cream
1 tablespoon chili sauce
salt and freshly ground white pepper

Boil the carrots in the broth until they’re soft. Blend until you have a smooth soup, add milk, cream, curry and ginger. Bring to a boil and season with salt and pepper. Beat the sour cream with chili sauce and season with salt and white pepper.

The soup is perfect as a starter served with some bread.

Note!
1 dl = 0.42 cup
1 cup = 2.4 dl

Tags: , , , , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts
No Responses to “Morotssoppa med chilikräm/Carrot soup with chili cream”

Leave a Reply

*